Adalet Bakanlığı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı'nda yaşanan mülakat skandalı, CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen tarafından belgelerle ortaya kondu. Öztürkmen'in ANKA Haber Ajansı'na sunduğu belgelere göre, 19 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen sınavda, yüksek puan alan adayların mülakatta başarısız olduğu belirlendi.

Öztürkmen, bu durumu sert bir şekilde eleştirerek, adaletin nerede olduğunu sorguladı. Özellikle, yazılı sınavda yüksek puan alan adayların mülakatta başarısız sayılmasının haksızlık olduğunu vurguladı. Belgelere göre, yazılı sınavda başarılı olan adayların mülakatta elenmesiyle ilgili çarpıcı örnekler verdi.

Adalet Bakanligi Ndaki Mulakat Skandalinin Belgeleri Ortaya Cikti

İdari işler müdürlüğü pozisyonu için 91 puan alan bir adayın mülakatta elenmesi gibi durumlar öne çıkarken, il birincisi olan adayların dahi mülakatta düşük puanlar alarak elenmeleri dikkat çekti. Öztürkmen, bu uygulamanın Türkiye'nin birçok ilinde yaşandığını ve adalet duygusunu zedelediğini ifade etti.

Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Sınavda başarılı olan adayların yaşadığı mağduriyetleri aktaran Öztürkmen, adaletin yerini bulması gerektiğini vurguladı. Yüksek puan alan adayların, mülakatta elenerek düşük puan alan adayların yerine atanmasının vicdanları sızlattığını belirtti.