Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Türkiye Gri Listeden Çıkarılmazsa Bunun Siyasi Bir Karar Olduğunu Anlarız

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, son günlerde gündemi meşgul eden "lüks makam aracı (AUDİ A8) istediği" iddiaları ile Arapça bilmediği yönündeki söylemlere ilk kez açıklama getirdi. Ayrıca, geçmişten bu yana sıkça dile getirilen "duayı avucundan okuduğu" iddialarını da değerlendiren Erbaş, kendisine yönelik yapılan itibar suikastını vurguladı.

Erbaş, "Arapça bilmiyor", "duayı avucuna yazmış" ve "AUDİ A8 marka bir otomobil talep etti" iddialarına yanıt verirken, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Arapça bilmediği ve duayı avucundan okuduğu yönündeki iddiaların asılsız olduğunu ifade eden Erbaş, makam aracı konusunda ise önceki aracın kullanılamaz hale geldiğini ve ihtiyaca binaen yeni aracın kiralanmaya başlandığını açıkladı.

Ahmet Hakan'a yazılı açıklama yapan Erbaş, Arapça bilmediği iddiasıyla ilgili olarak, "Böyle bir akademisyeni Arapça bilmemekle itham etmek haksızlık değil midir?" şeklinde sorular yöneltti. Ayrıca, duayı avucuna yazdığı iddialarını da yalan ve iftira olarak nitelendirirken, "Dua etmem istendiğinde makası sol avucumun içinde kamufle etmeye çalışırken oraya doğru bakmamı sanki avucumun içinde yazı varmış da onu okuyormuşum şeklinde yorumlamak, çarpıtmak, videoya dikkatle bakınca fark edilmesine rağmen bunun üzerinden nezaket ve eleştiri sınırlarını aşan saldırılar yapmak haksızlık değil midir?" dedi.

Erbaş, makam aracı talebiyle ilgili olarak da, önceki aracın Başbakanlığa iade edilmesinin ardından 2023 yılına kadar hiç araç tahsis edilmediğini belirtti. Eski aracın kullanılamaz hale gelmesi üzerine, ihtiyaca binaen yeni aracın kiralama yöntemiyle kullanılmaya başlandığını açıkladı.