Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var? Kabine Toplantısı yarın: Gündemde hangi başlıklar var?

Son günlerde lüks makam aracı talebiyle gündemde olan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul'da hacı adaylarını uğurlama törenine TOGG marka aracıyla katıldı. Tepkilerin ardından envanterdeki araçların kullanılamaz hale gelmesiyle AUDİ A8'i kiraladıklarını açıklayan Erbaş'ın bu hamlesi dikkat çekti.

Erbaş, İstanbul'dan kutsal topraklara gidecek hacı adayları için düzenlenen "Surre Alaylarından Günümüze Üsküdar'da Harem-i Şerif'e" programına TOGG marka aracıyla katıldı. Harem'den kutsal topraklara uğurlanan 360 kişilik ilk kafileye eşlik eden Erbaş'ın bu tercihi, sosyal medyada geniş yankı buldu.

Programda konuşan Erbaş, hac ibadetinin önemine vurgu yaparak, hacı adaylarına hayırlı yolculuklar diledi. Daha sonra hacı adayları, yakınlarıyla vedalaşarak Sabiha Gökçen Havalimanı'na gitmek üzere otobüslere bindi. Uğurlama sırasında bazı hacı adaylarının duygusal anlar yaşadığı görüldü.

Erbaş, daha önceki AUDİ A8 iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, envanterdeki eski aracın kullanılamaz hale gelmesi üzerine kiralama yöntemiyle AUDİ A8'i kullanmaya başladıklarını belirtmişti.