Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Yatırım Finansman Direktörü Dr. Nuri Sevgen, Ekonomi Masası'nda S&P'nin not artışını ve borsadaki gelişmeleri değerlendirdi. Sevgen, not artışını olumlu bulsa da kurumun dolar/TL kurunda 31,88'lik yıl sonu beklentisinin inandırıcı olmadığını ifade etti. Ayrıca, borsadaki yukarı yönlü ivmenin devam edebileceğini belirtti. Sevgen'in değerlendirmeleri şöyle:

"S&P'nin not artışı bekleniyordu ve bu olumlu bir gelişme. Ancak Türkiye'nin mevcut kredi skalasındaki konumu düşük olduğundan, not artışı Türkiye'yi büyük bir sıçrama yapmış gibi göstermiyor. Ancak en azından olumlu bir sürecin başlangıcı olarak değerlendirilebilir. Ancak S&P'nin yıl sonu dolar/TL beklentisi inandırıcı değil. Bu beklenti, Türkiye'nin ekonomik durumunu ve döviz talebini göz önünde bulundurduğumuzda gerçekçi görünmüyor."

"Dolar/TL kurunda yaşanabilecek ani değişimlerin Türkiye ekonomisine zarar verebileceği endişesi var. Ayrıca, enflasyonun yüksek olduğu bir ortamda kuru sabit tutmaya çalışmak ve içerideki ekonomik belirsizlikler devam ederken, bu tür beklentilerin piyasada volatilite yaratabileceği bir risk oluşturabilir."

"Borsada ise TL bazında önemli direnç noktaları gözlemleniyor. Endeksteki yükseliş trendinin devam edebileceği ve 10.600-10.700 bölgesinin üstünde bir hareketin olasılığının güçlü olduğu görülüyor. Ancak dolar bazındaki grafik endişe verici. Doların TL karşısında değer kaybetmesiyle dolar bazındaki endeksin yükseldiği gözlemleniyor. Bu nedenle, yatırımcıların endeks yerine senet bazlı hareketlere odaklanması gerekebilir. Potansiyel yükseliş gösteren senetlere odaklanmak önemli olabilir."