CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, Meclis'te yaptığı açıklamada öğretmen atamaları konusuna dikkat çekti. Tahtasız, "Öğretmenler atama gibi atama bekliyor!" ifadeleriyle, memur öğretmenlerin de atama bekleyen öğretmenler gibi mağduriyet yaşadığını vurguladı.

Uzun süredir kamu kurumlarında kadrolu memur olarak görev alan öğretmenlerin, on yıllık bekleyişlerinin sona ermesi ve yasal düzenlemelerle atanma taleplerine dikkat çeken Tahtasız, yapılacak ilk öğretmen atamasında memur öğretmenlere de kontenjan verilmesi gerektiğini belirtti.

Tahtasız, AK Parti hükûmetinin iktidara geldiğinde atama bekleyen öğretmen sayısının 68 binden bugün 1 milyonu aştığına işaret ederek, çözüm üretmek yerine sorunları artıran bir iktidar olduğunu ifade etti. Öğretmenlerin sorunlarının derhal çözüme kavuşturulması ve mülakatsız atamaların hızla yapılması gerektiğini vurgulayan Tahtasız, en az 100 bin atamanın yıllardır umutla bekleyen genç öğretmenlerin hakkı olduğunu belirtti.

Türk Eğitim-Sen'den Mülakatı Savunanlara Karşı Sert Açıklama Türk Eğitim-Sen'den Mülakatı Savunanlara Karşı Sert Açıklama

Cumhurbaşkanı'nın "Mülakatı kaldıracağız" sözlerine rağmen, Millî Eğitim Bakanı Sayın Yusuf Tekin'e seslenen Tahtasız, "Sayıları 1 milyonu bulan gençlerimiz sizden mülakat gibi mülakat değil, atama gibi atama bekliyor, haklarını istiyor." şeklinde konuştu.