Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin "2023 İnsan Hakları Raporu"nu sert bir tepkiyle karşıladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, raporda ülkemize yönelik asılsız iddiaların ve gerçek dışı bilgilerin yer aldığı vurgulandı. Raporun, geçmiş yıllarda olduğu gibi, önyargılı yorumlara dayandığı ifade edildi. Ülkemizin demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerine olan bağlılığına dikkat çekilerek, terör tehditlerine rağmen bu ilkelerin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi.

Bakanlık, rapora itibar etmediklerini bir kez daha vurgulayarak, kaynağı belirsiz iddialar ve terör örgütlerinin söylemleri temelinde hazırlanan raporun doğruluk ve tarafsızlık açısından sorgulanması gerektiğini ifade etti. Ayrıca, ülkemizin terörle mücadelesinin meşru müdafaa hakkı temelinde yürütüldüğü ve terörist unsurlarla mücadele odaklı olduğu vurgulandı.

Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları Yeni YHT Hattı İstanbul-Sivas Arasında Seferlere Başladı: İşte Bilet Fiyatları

ABD'nin, terörle mücadele konusundaki haklı ve meşru mücadeleyi anlamadığı ve gerçekleri çarpıttığı ifade edilerek, bu tutumun anlaşılmaz olduğu belirtildi. Gazze'deki insanlık dışı saldırıların raporda yeterince yer almadığına dikkat çekilerek, ABD'nin tarafsızlık ve objektiflikten uzak bir şekilde rapor hazırladığı iddia edildi.

Son olarak, ABD'nin insan hakları konusunda kendi siciline odaklanması ve çifte standartlı politikalarını sonlandırması çağrısı yapıldı. Bakanlık, ABD'ye, terör örgütleriyle kurduğu ilişkiler ve insan hakları konusundaki çelişkili yaklaşımlarını gözden geçirme çağrısını bir kez daha yineledi.