Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş'ın makam aracı kullanımıyla ilgili açıklama yaptı. Diyanet, 2010 model makam aracının sıkça arızalanması üzerine, şehir içi için TOGG marka araç kullanıldığını, şehir dışı ziyaretlerde ise Audi A8 kiralandığını belirtti.

Diyanet'in Araç Kullanım Politikası 

Son günlerde bazı medya organlarında yer alan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Audi A8 talep ettiği ve kullandığına dair iddialar üzerine, Başkanlık bir açıklama yapma gereği duydu. Açıklamada, Başkan Erbaş'ın şehir içi ulaşımında Türkiye'nin yerli ve milli otomobili TOGG'u kullandığı, ancak yoğun şehir dışı programlar için ihtiyaç doğrultusunda Audi A8 kiralandığı ifade edildi.

İşte o açıklama:

Ticaret Bakanlığı, Michael Jordan'a Ait Nadir Ayakkabıları İhaleyle Satışa Sunuyor: İşte Fiyatı ve Detaylar Ticaret Bakanlığı, Michael Jordan'a Ait Nadir Ayakkabıları İhaleyle Satışa Sunuyor: İşte Fiyatı ve Detaylar

"O günden bu yana kurumumuzda kullanılan araç, ekonomik ömrünü tamamlaması ve sıklıkla arızalanması sebebiyle ihtiyaca cevap verememeye başlamıştır. 2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır."