Erzincan Valiliği, köylerde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğini sağlamak amacıyla gece görüş ve yapay zeka destekli plaka okuma yazılımını içeren kamera sistemleri kurmaya başlıyor. Valilik tarafından yapılan açıklamaya göre, kent genelinde bulunan tüm köylere bu kamera sistemleri kurulacak.

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Kent merkezine bağlı 59 köyde kurulum işlemleri tamamlanmış durumda. Bu köylerde gece görüş ve yapay zeka destekli plaka okuma yazılımı içeren kamera sistemleri aktif hale getirildi. Ancak ilçelere bağlı köylerde kurulum çalışmaları devam ediyor.

Hancıçiftliği köyü Muhtarı Resul Çetin, Vali Hamza Aydoğdu'ya teşekkür ederek, köylerine yapılan bu önemli hizmetin eksikliklerini giderdiğini belirtti. Çetin, kurulan kamera sistemleri sayesinde köylerinde giriş ve çıkışların izlenebilir hale geldiğini ve bu durumun özellikle hayvan hırsızlığı gibi sorunlara karşı önlem aldıklarını ifade etti. Köy halkının bu uygulamadan memnun kaldığını ve kendilerini daha güvende hissettiklerini vurguladı.

Saztepe köyü Muhtarı Talat Doğan ile Uluköy Muhtarı Kenan Okumuş da yapılan hizmetten memnuniyetlerini dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.