Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Soruşturmasında 7 Kişi Tutuklandı Ayhan Bora Kaplan Suç Örgütü Soruşturmasında 7 Kişi Tutuklandı

Erzincan'da düzenlenen "Hafız Kal" yarışmasının Türkiye finalinde, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi birinci oldu. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 2024 yılında düzenlenen yarışma, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde çalışmayan ve çalışmamış olan vatandaşlara yönelikti. Yarışma, 30 cüz, 15 cüz ve 5 cüz olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma ve 30 yaşın üzerinde olma şartının arandığı yarışmada, hafızlık belgesi gerekmeyen bir yapı benimsendi.

Erzincan'da Müftülük Konferans Salonu'nda gerçekleşen Türkiye finalinde, yaklaşık 41 yıldır hafız olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi 15 cüz kategorisinde birinci oldu. 5 cüz kategorisinde ise Kilis'ten katılan Ahmet Kasir birinci oldu. Yarışma sonrasında, birinci olan hafızlara plaket takdim edildi ve toplu fotoğraf çektirildi.

Yarışmanın galibi olan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, yarışmaya sıkı bir şekilde hazırlandığını ve bu süreçte günde 5 sayfa ile başlayarak çalışmalarını arttırdığını belirtti. Kendisinin 1983 yılında Konya'da kursta hafızlığını tamamladığını ve o günden bugüne Kur'an-ı Kerim'le olan bağını hiç koparmadığını ifade etti.

Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, yarışmanın Türkiye'de ilk kez düzenlenmesinin ardından finalin Erzincan'da gerçekleştirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.