Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin restoranındaki fiyatlar, belediyelerin açtığı "Halk Lokantaları"nı bile kıskandırdı. Artan pahalılık ve enflasyonun ülkeyi sardığı bir dönemde, TBMM restoranı lüks yaşamı sürdürüyor.

Tezgahtaki simidin bile 15 lira, sıradan bir kafede çaya 50 lira istendiği, dışarıdaki restoranlarda yemeğin lüks olduğu bir ortamda, TBMM restoranında fiyatlar oldukça mütevazi kalıyor. Vekillerin ve meclis çalışanlarının bir öğlen yemeğine ödedikleri para, bazı büyükşehir belediyelerinin "Halk Lokantaları"nda bile daha düşük.

Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor Bakan Şimşek Açıkladı: Türkiye'deki Girişimcilere Destek İçin Üst Fon Kuruluyor

Pirinç pilavı 10 lira, cacık 10 lira ve benzeri fiyatlarla sunulan çeşit çeşit yemekler, Meclis restoranında müşterilere sunuluyor. Bir tabak tereyağlı İspir fasulyesi sadece 42 lira civarında, bol taneli kayısı komposto ise 11 liraya sunuluyor.

Glcbnowwoaa8Dqe

TBMM restoranının menüsü oldukça geniş, kebaptan kapamaya, türlüden bol fıstıklı dolmaya ve tatlılara kadar çeşitli seçenekler sunuluyor.

Ancak, ailelerin ekonomik zorluklarla mücadele ettiği, emeklilerin halk ekmek kuyruklarında beklediği bir dönemde, TBMM'deki vekillerin bu durumdan ne kadar haberdar oldukları, yedikleri yemeklerin adisyonundan açıkça anlaşılıyor.