Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Kral Günü Resepsiyonu'nda Türkiye'nin ekonomik durumu ve uluslararası ilişkiler hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, Türkiye'nin ekonomik güçlenmesine dair kararlılıkla bir program uygulandığını vurgularken, enflasyonla mücadelede kararlı adımlar atılacağını belirtti.

Bakan Şimşek, Gümrük Birliği anlaşmasının yenilenme sürecine de değinerek, Türkiye ve Avrupa Birliği arasındaki ilişkilerin önemini vurguladı. Gümrük Birliği'nin modernize edilmesi ve geliştirilmesinin her iki tarafın çıkarına olduğunu ifade eden Şimşek, Türkiye'nin bu konuda ilerlemesi gerektiğini söyledi.

Dişileri Bakanlığına Bağlı Vakıf Kuruluyor! Diplomatlar Deneyimlerini Burada Paylaşacak Dişileri Bakanlığına Bağlı Vakıf Kuruluyor! Diplomatlar Deneyimlerini Burada Paylaşacak

Resepsiyonda konuşan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands ise Türkiye ile Hollanda arasındaki dostluk ilişkilerine dikkat çekti. İki ülke arasındaki dostluk anlaşmasının 100'üncü yılını kutlayacaklarını belirten Wijnands, Türkiye'deki Hollandalı şirketlerin sayısının artışına ve Hollanda'nın Türkiye'deki en büyük doğrudan yabancı yatırımcı olmasına vurgu yaptı.