CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşme sonrasında eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken bir açıklama geldi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir" ifadelerine yer verdi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM'de düzenlenen resepsiyonda CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir araya geldi. Bu buluşma, beklenen Erdoğan-Özel zirvesi öncesinde gerçekleşti ve yaklaşık 10 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Erdoğan, "Haftaya Özgür Özel ile görüşeceğiz" şeklinde bir açıklama yaptı. Özel ise, "Bugün bayramlaşmak üzere kendisi 'İçeride bir çay içelim' dedi. Çayımızı içtik, bayramlaştık, haftaya görüşeceğiz" şeklinde konuştu.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

Görüşmenin ardından CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından çarpıcı bir mesaj paylaştı. Kılıçdaroğlu'nun mesajında şu ifadeler yer aldı:

"Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne ve babanın geçim sıkıntısı içinde olduğu, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği bir dönemde, bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir...! Sayın Adnan Yücel’in şiirinde de dediği gibi; 'Saraylar saltanatlar çöker, kan susar bir gün, zulüm biter. Menekşelerde açılır üstümüzde, leylaklarda güler. Bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır, bir de yarınlar için direnenler...'"

Kılıçdaroğlu'nun bu mesajı, siyasi kulvarda yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi ve sosyal medyada geniş yankı buldu.