Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, 'Enflasyon Raporu 2024-II' sunumunun ardından yapılan soru-cevap bölümünde kredi kartı faizleriyle ilgili bir soruya yanıt verdi. Karahan, şu anda ek bir önlem alınmasına gerek olmadığını düşündüğünü belirtti.

SGK'dan sıkı denetim: Akrabasına sigorta yaptıran yandı! SGK'dan sıkı denetim: Akrabasına sigorta yaptıran yandı!

Karahan, kredi kartı faizleriyle ilgili düzenleme yetkisinin sadece azami faizleri belirleme alanında olduğunu ifade etti. Yakın zamanda faizlerde bir düzenleme yapıldığını ve gelen verilerin bu düzenlemenin etkili olduğunu gösterdiğini belirtti. TCMB'nin kredi gelişmelerini yakından takip ettiğini ve şu aşamada ek bir önleme ihtiyaç duyulmadığını belirtti.

Enflasyon Raporu sunumunun sona ermesinin ardından soru-cevap bölümüne geçildi TCMB Başkanı Fatih Karahan, "Kredi kartı faizlerinde ilave sıkılaşma olabileceğini düşünüyor musunuz?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Kredi kartı konusunda, sadece azami faizleri düzenleme yetkimiz alanında. Faiz konusunda yakın dönemde bir ayarlama yaptık. Gelen veriler, bunun epey bir makulleştirdiğini söylüyor. Her türlü kredi gelişmelerini yakından takibe diyoruz. Şu aşamada ben ek bir önleme ihtiyaç duyulacağını düşünmüyorum. Talep konusunda biz ek sıkılaşmayı mart ayı sonunda yaptık. Bizim elimizdeki veriler, kredi kartı ile yapılan harcamalar zayıflamayı işaret ediyor. Saha gözlemlerimiz var. Kapsamlı bir ekibimiz var. Epey nabız tutuyoruz. Gelen işaretler talepte dengelenmenin başladığını gösteriyor."