Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), tüm öğretmenleri kapsayacak kapsamlı bir eğitim programını başlatıyor. Bu program, yeni müfredatın etkili bir şekilde uygulanmasını sağlamak için öğretmenlere yönelik seminerler içerecek.

MEB Bakanı Yusuf Tekin, yeni eğitim semineriyle ilgili bilgi verdi. Bakan Tekin, Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü, ilgili eğitim öğretim daireleri ve Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, programların onay sürecini tamamladıktan sonra, öğretmenler için hizmet içi eğitim süreci başlatılacak.

Bu eğitim süreci eylül ayına kadar devam edecek ve öğretmenlere yeni müfredatın mantığı, felsefesi ve uygulanışı detaylıca anlatılacak. Bakan Tekin ayrıca, okullarda müfredatın uygulanması için yeni alanlar ve atölyelerin planlandığını belirtti. Yakın gelecekte, öğrencilerin teorik bilgileri pratikte uygulayabilecekleri uygulama atölyeleri ve alanları oluşturulmuş olacak.

Meteoroloji'den 11 kente sarı alarm: Buz gibi olacak! Meteoroloji'den 11 kente sarı alarm: Buz gibi olacak!

Bu eğitim programıyla birlikte, öğretmenlerin yeni müfredatı daha etkin bir şekilde öğrencilere aktarabilmeleri ve öğrencilerin becerilerini geliştirmeleri hedefleniyor.