Meteoroloji'nin paylaşmış olduğu son hava tahmin raporuna göre bugün yurdun büyük bir bölümünde sağanak yağışların görüleceği değerlendirildi. Sıcaklıklar güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece düşerken yağışlar Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey taraflarında bazı yerlerde şiddetli olacağı düşünülüyor.

20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı 20 bin öğretmen ataması kılavuzu yayınlandı


15 KENTE SARI KOD ÇAĞRISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü yani bugün için 15 kente sarı kodlu uyarı yaptı.

Sarı kodlu uyarı yapılan kentler şu şekilde:

Yozgat, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye, Hatay, Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt ve Şırnak.

 

KUVVETLİ YAĞIŞ ALARMI: Yağışların; Doğu Karadeniz, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Sivas, Kastamonu, Sinop, Amasya, Tokat, Malatya, Erzincan, Tunceli, Şırnak, Hakkari ve Adıyaman çevreleri ile Adana'nın kuzey kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı değerlendirildiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara uyarı yapıldı.

KUVVETLİ RÜZGAR ALARMI: Rüzgarın; Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısında güney ve güneybatı taraflarından kuvvetli (40-70 km/saat) olarak eseceği tahmin edilirken, meydana gelebilecek olumsuz durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konnusunda uyarılar peş peşe geldi.