Meteoroloji'den yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde yağış beklenmezken, özellikle Ege, Marmara ve İç Anadolu'nun batısında kuvvetli lodos ve toz taşınımı yaşanması bekleniyor. Bu durumun hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesine neden olması öngörülüyor.

Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi

Yapılan uyarılara göre, yurdun kuzey ve batı kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava beklenirken, Ankara ve Antalya'nın batı ilçeleri ile Isparta genelinde sağanak yağışların görülmesi öngörülüyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor.

Özellikle İç Anadolu'nun batısı ile Batı Karadeniz'de yer yer toz taşınımı yaşanması beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

MGM tarafından yapılan uyarıda Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Burdur, Çanakkale, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak illeri için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu illerde yaşayan vatandaşların toz taşınımına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları isteniyor.