Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü, öldürüldü mü? Ortaya çıkan drone görüntüsü suikast iddialarını güçlendirdi Cumhurbaşkanı Reisi öldü mü, öldürüldü mü? Ortaya çıkan drone görüntüsü suikast iddialarını güçlendirdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye'nin birçok bölgesinde Kuzey Afrika ve Suriye'den gelen toz taşınımının akşam saatlerinden itibaren etkisini göstereceğini duyurdu. Özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri bu durumdan etkilenecek. Pazar sabahına kadar sürecek olan bu doğal olayın, çeşitli sağlık problemleri ve çevresel etkiler yaratması bekleniyor.

Hava Kalitesinde Düşüş ve Görüş Mesafesinde Azalma Olacak

Meteoroloji yetkilileri, toz taşınımının hava kalitesini düşüreceğini ve görüş mesafesini azaltacağını belirtti. Yağışlı havalarda çamur şeklinde yağışların görülebileceği ve bu durumun sağlık için olumsuzluklar yaratabileceği vurgulandı. Vatandaşlardan, bu dönemde dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Batı Kesimlerinde Fırtına Tehlikesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ayrıca batı kesimlerde kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Yarın sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Tekirdağ, Edirne, Çanakkale, Balıkesir ve İzmir'in kuzey kesimleri başta olmak üzere, rüzgarın kuzey ve kuzeydoğudan kuvvetli, yüksek kesimlerde ise fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Antalya, Burdur, Isparta ve Muğla çevrelerinde ise güney ve güneydoğudan esen kuvvetli rüzgarlar kısa süreli fırtınaya dönüşebilir.