İzmir Bayındır'daki bir ortaokulda öğrenim gören 12 yaşındaki N.T., fen bilgisi öğretmeni F.Ş. (53) tarafından şiddet ve tacize maruz kaldığını ailesine söyledi.

"Herkes Hesap Vermeli" Sözünü Eyleme Döktü: Mansur Yavaş ve Eşinin Mal Varlığı Belediyenin Girişine Asıldı "Herkes Hesap Vermeli" Sözünü Eyleme Döktü: Mansur Yavaş ve Eşinin Mal Varlığı Belediyenin Girişine Asıldı

N.T.'nin durumu bildirmesi üzerine aile, öğretmen hakkında suç duyurusunda bulundu. Aile, taciz iddiasıyla suç duyurusunda bulunurken, F.Ş.'nin 8 yıl önce benzer suçlamayla soruşturma geçirdiğini öğrendi.

F.Ş.'nin daha önce Bayraklı'daki bir ortaokulda da taciz suçlamasıyla hakkında soruşturma açıldığı ve daha sonra görev yeri değişikliği yapılarak Bayındır'daki okula tayin edildiği ortaya çıktı. Emniyete götürülen F.Ş., buradaki işlemlerinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü, suçlamadan sonra idari soruşturma başlattığını ve bu süreçte F.Ş.'nin açığa alındığını bildirdi.

N.T.'nin eniştesi Anıl Yavuz Özsüer, F.Ş.'nin tutuklanmasını istediklerini belirterek, olayın peşini bırakmayacaklarını vurguladı. Özsüer, "Hâlâ neden bu kişi dışarıda serbest bir şekilde geziyor. 'İftira' diyor ancak, daha önceki olay da mı iftiraydı?" dedi.

Öğretmen F.Ş. ise "Şu anda soruşturma aşamasında olan bir konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmam doğru olmaz. Olay netleştikten ve adli ve idari soruşturmalar tamamlandığında adaletin yerini bulacağına olan inancımızı dile getirmek isteriz" şeklinde konuştu.