Konya'da, polisin psikiyatri uzmanı Doktor Ferit Karaduman'ın özel kliniğinde uyuşturucu özelliği taşıyan haplar reçete ettiği iddiasıyla başlattığı operasyon sonucunda 51 kişi gözaltına alındı. Karaduman ile birlikte hapların ticaretini yaptığı öne sürülen 35 şüpheli ise tutuklandı.

19 Mayıs'ta ücretsiz olacak toplu taşımalar belli oldu 19 Mayıs'ta ücretsiz olacak toplu taşımalar belli oldu

Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Karaduman'ın İhsaniye Mahallesi'ndeki özel kliniğinde, çoğunlukla uyuşturucu bağımlısı kişilere para karşılığı bu tür haplar reçete ettiği bilgisine ulaştı.

Şüphelilerin reçeteyle temin ettikleri hapları kullanıp ticaretini yaptığı tespit edildi. Polis, teknik ve fiziki takibin ardından Konya, Karaman, Antalya ve Ankara'da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda, aralarında Doktor Karaduman'ın da bulunduğu 51 kişi gözaltına alındı.

Adreslerde yapılan aramalarda ise 178 gram sentetik kannabinoid, 80 gram metamfetamin, 2 bin 586 uyuşturucu hap ve 3 hassas terazi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 36'sı adliyeye sevk edildi ve tutuklandı, 15 kişi ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Valilik, Karaduman'ın özel kliniğinin soruşturma süresince kapatıldığını açıkladı.