İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, siber suçlarla mücadele kapsamında gerçekleştirilen Sibergöz-33 ve Sibergöz-34 Operasyonları'nda 63 şüphelinin yakalandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Mersin, İstanbul, Hakkari, Tekirdağ ve Niğde'de nitelikli dolandırıcılık, yasa dışı bahis ve çocuk müstehcenliği suçlarının bilişim sistemleri kullanılarak işlendiğini belirtti.

Operasyonlar sonucunda 16 şüphelinin yakalandığını aktaran Yerlikaya, şüphelilerin banka hesaplarında ilk belirlemelere göre 18 milyon 500 bin lira para hareketliliği olduğunu tespit ettiklerini açıkladı. Operasyonlar sırasında 18 cep telefonu, 13 bilgisayar, çok sayıda sim kart, taşınabilir bellek, CD, kamera ve Türk lirasına el konuldu.

Yerlikaya ayrıca, 11 ilde nitelikli dolandırıcılık ve suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama suçlarını işleyenlere yönelik Sibergöz-34 Operasyonu'nun düzenlendiğini bildirdi. Operasyon kapsamında 47 şüphelinin yakalandığını belirten Yerlikaya, bu şüphelilerin Facebook Marketplace isimli e-ticaret platformundan 'konteyner, elektrikli araba vb.' ilanları vererek iletişime geçtikleri vatandaşlardan 'ürün bedeli' adı altında para talep ederek haksız kazanç sağladıklarının tespit edildiğini ifade etti. Operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale de el konuldu.

Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi Son 10 ayda 469 organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik etti.