Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu'nun faiz kararını 25 Nisan Perşembe günü açıklayacağı duyuruldu. Banka, bir önceki toplantıda politika faizini yüzde 50 seviyesine yükseltmişti.

Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar Emekliler İçin Promosyonlarla Dolu Yeni Kampanya Başladı! İşte Detaylar

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında gerçekleşecek olan toplantı, 25 Nisan Perşembe günü yapılacak ve saat 14.00'te faiz kararı açıklanacak. Geçen ayki PPK toplantısında, politika faizi 500 baz puan artırılarak yüzde 50 seviyesine çıkarılmıştı.

Ekonomistlerin beklentileri doğrultusunda, politika faizinde herhangi bir değişiklik olmayacağı yönünde öngörüler bulunuyor. Medyan değerlerine göre, yıl sonu politika faizi beklentisi yüzde 45 olarak belirlendi.

TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre, cari ay ve 3 ay sonrası için faiz beklentisi yüzde 50 olarak belirlendi. 12 ay sonrası için ise politika faizi beklentisi yüzde 38,18'e yükseldi.