En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Masada 2 senaryo var! İşte konuşulan rakamlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, fahiş fiyatlarla mücadele kapsamında ambalajların üzerine fiyatların yazılması önerisinde bulundu.

Ticaret Bakanlığı'nın bu konuda çalışmalara başladığı belirtiliyor. Üretici, toptancı ve perakendecilerle yapılan bir çalışma sonucunda, ambalajların üzerine fiyat etiketlerinin üçlü bir komisyon tarafından belirleneceği bildirildi. Bu komisyonda bakanlık yetkililerinin de yer alması planlanıyor.

Ticaret Bakanlığı'nın onayıyla ambalajda yer alacak fiyatlar "tavsiye fiyatı" olarak ortak kararla belirlenecek. Üretici, toptancı ve perakendeci, ürün maliyetine ve kâra dayalı olarak fiyat belirleyecek ve bu fiyat Ticaret Bakanlığı'na sunularak onaylanacak.

Belirlenen fiyatlar üretim tarihiyle birlikte ambalaja basılacak, böylece tüketiciler daha kolay bir şekilde fiyat değişimlerini takip edebilecekler. Bu düzenleme ayrıca önceden daha ucuza alınmış bir ürünün yüksek fiyattan satışını önlemeyi ve stokçuluğu engellemeyi hedefliyor.