Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki yaraların sarılabilmesi için çalışmalara son hız devam ediliyor. Deprem bölgesinin yeniden imarı için Dünya Bankasından 1 milyar dolar karşılığında 910,5 milyon avro tutarında kredi kullanılması için anlaşma yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Deprem bölgesi için sağlanan 1 milyar dolar değerindeki finansmanı ilk değerlendiren isim  Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek oldu. Bakan Şimşek, anlaşmanın önemli olduğunun altını çizerek, deprem bölgesinin yeniden insaşı için çalışmalara son sürat devam edileceğini söyledi:

"Dünya Bankasının deprem bölgesinin yeniden imarı için verdiği destek son derece önemli. Hem uluslararası çevrelerin hem de kendi kaynaklarımızın verdiği destek ve imkanlarla bölgenin eski günlerine hızla dönmesi için var gücümüzle çalışmaya, seferber olmaya devam edeceğiz."

Edinilen bilgiye göre kredinin 296,5 milyon dolarlık kısmı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 252,2 milyon dolarlık kısmı Sağlık Bakanlığı ve 388,3 milyon dolarlık kısmı İller Bankası (İLBANK) projelerinde kullanılacak.