Kredi kartı borçlarının yapılandırılmasına dair bu durum, Türkiye'deki ekonomik zorlukları ve borçlanma yükünün nasıl arttığını gözler önüne seriyor. Örnekte belirtildiği gibi, 100 bin TL’lik bir kredi kartı borcunun 60 ay vadede yapılandırılması, %4.04 aylık faiz oranıyla toplamda 267 bin 375 TL geri ödeme anlamına geliyor. Bu da vatandaşın 100 bin TL’lik borcu için 167 bin 375 TL faiz ödeyeceği anlamına geliyor, yani borcun neredeyse iki katına çıkması demek.

ATM'lerde banknot sıkıntısı büyüyor: 2025'te sadece 200 TL olacak ATM'lerde banknot sıkıntısı büyüyor: 2025'te sadece 200 TL olacak

Bu yüksek faiz oranları ve uzun vadeli borçlanmalar, vatandaşlara kısa vadede nefes aldırsa da, uzun vadede büyük bir faiz yükü yaratıyor. Yapılandırma sürecindeki bu faiz yükü, ekonomik sıkıntılar yaşayan bireylerin borçlarını kapatmaya çalışırken, daha fazla maliyetle karşı karşıya kalmalarına neden oluyor. Bu, özellikle artan hayat pahalılığı ve enflasyonun baskısı altında borçlarını ödemekte zorlanan bireyler için ciddi bir yük teşkil ediyor.