Türkiye'nin batısı, yeni haftaya Balkanlar'dan gelen serin ve yağışlı hava dalgasının etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 16 il için sarı kodlu uyarıda bulunarak, yağışlar ve düşen sıcaklıklar konusunda vatandaşların tedbirli olmalarını istedi.

Hava sıcaklıklarının özellikle kuzey kıyılarında 4 ila 8 derece, iç bölgelerde ise 12 ila 15 derece arasında düşmesi bekleniyor. Serin hava dalgasının Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun batı bölgelerinde yarın etkili olması, salı ve çarşamba günleri ise Orta ve Doğu Anadolu ile Karadeniz bölgelerinde görülmesi öngörülüyor. Soğuk havanın perşembe günü ülkeyi terk edeceği tahmin ediliyor. Güney bölgelerde ise sıcaklıkların önemli bir değişiklik göstermeyeceği bildirildi.

İstanbul İçin Yerel Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul'da gece saatlerinden itibaren yerel kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların, yarın sabah saatlerine kadar sürmesi öngörülüyor. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları istendi.

Denizlerde Fırtına Bekleniyor

Karadeniz, Akdeniz ve Ege Denizi için de fırtına uyarısı yapıldı. Batı Karadeniz'de rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz'de de yarın öğleden sonra benzer bir fırtınanın etkili olacağı belirtiliyor.

16 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

Kredi Kartı Borcunu Yapılandıran Vatandaş 100 Bin TL'lik Borca 167 Bin TL Faiz Ödeyecek! Kredi Kartı Borcunu Yapılandıran Vatandaş 100 Bin TL'lik Borca 167 Bin TL Faiz Ödeyecek!

Meteoroloji, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, İstanbul, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Sinop, Tekirdağ, Zonguldak, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce'de kuvvetli yağış beklendiğini ve bu illerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmalarını istedi.