2010 KPSS İncelemesi Başladı

2010 KPSS İncelemesi Başladı...Kamudanhaber.com Özel Haberimiz...

Abone Ol

Yaşanan usulsüzlüklerin ortaya çıkması ile birlikte mahkeme 2010 KPSS sınavının tamamen geçersiz sayılmasına karar verdi. ancak sınavda hiçbir suçu olmayan ve hakkı yenen kişilerin de bulunması ihtimaline karşı yeni bir yol düzeni hazırlandı.

2010 KPSS’ye Girenler Tek Tek İncelenecek
Alınan yeni karar kapsamında 2010 yılında KPSS sonucunda yerleşen 86 bin kişinin tek tek incelenmesine başlanacak. Bu kişilerin sınavda kaç doğru yaptıkları, kaç puan aldıkları ve nereye yerleştirildiklerine bakılacak.
Özellikle yüksek puan alanların ayrıntılı şekilde incelenecek ve herhangi bir usulsüzlüğü tespit edilmeyenler hakkında hiçbir işlem yapılmayacak. Eğer araştırma sonucunda kopya çektikleri ya da herhangi usulsüzlüğe bulaştıkları tespit edilirse, bu kişilerin işlerine son verilecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Açıklama Yaptı
Konu ile ilgili en kapsamlı açıklama Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık yetkilileri, mahkemenin 2010 KPSS sınavını tamamen geçersiz saymasına karşın bunun masum kişilere haksızlık olacağının düşünüldüğü ve bu nedenle incelemelerin başlatıldığı belirtildi.
2010 KPSS ile ilgili tam 3 bin 700 kişinin dava açtığını belirten bakanlık yetkilileri, incelemeler sayesinde suça bulaşmamış olan memurların belirleneceğini söyledi. Bu sınavın tamamen yok sayılmasının bu sınavla bir yere yerleşenlerin bu süre içinde gerçekleştirdikleri her türlü işinde yok sayılması anlamına geldiğini belirten bakanlık yetkilileri, herhangi bir mağduriyet yaşanmaması için yasal düzenleme ile konunun bir kez daha gözden geçirilmesinin daha doğru olacağını düşündüklerini dile getirdi. İncelemeler sonucunda sınavda suçu bulunmayanların işlerine tekrar dönecekleri ifade edildi.