2010 KPSS Sınavında İptal Kararları Geldi! Atamalar da iptal edilecek mi?

2010 KPSS Sınavında İptal Kararları Geldi! Atamalar da iptal edilecek mi? 2010 KPSS Sınavında iptal kararları peş peşe geliyor. Eğitim Bilimleri testinden sonra Ankara 1.İdare Mahkemesi 2010 KPSS Sınavının Genel Kültür ve Genel Yetenek Kısımlarını da iptal etti. Peki Bu sınavla atanan devlet memurları ve öğretmenlerin de atamaları iptal edilecek mi?

Abone Ol


2010 KPSS Sınavında İptal Kararları Geldi!  Atamalar da iptal edilecek mi? 2010 KPSS Sınavında iptal kararları peş peşe geliyor. Eğitim Bilimleri testinden sonra Ankara 1.İdare Mahkemesi 2010 KPSS Sınavının Genel Kültür ve Genel Yetenek Kısımlarını da iptal etti. Peki Bu sınavla atanan devlet memurları ve öğretmenlerin de atamaları iptal edilecek mi?

2010 KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek puanıyla binlerce öğretmen ataması yapılmış, binlerce memur göreve başlamıştı. KPSS'nin iptali sebebiyle bu öğretmenlerin ve memurların görevine son verilip verilmeyeceği hususunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

2010 KPSS'nin iptaliyle ilgili ve 2010 KPSS ile atanan memurlar, öğretmenlerle ilgili herhangi bir resmî açıklama yapılmadı. Konuyla ilgili Milli Eğitim Bakanı'nın resmî açıklama yapması bekleniyor. 

Memuriyetlerin düşürülmesinde son kararı kurumlara bırakacak. Kurumların ise 2010 KPSS sonucu ile atanan çalışanlarıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan bilgi isteyeceği belirtildi. Savcılığın bu kişilerin şüpheli olup olmadığı ve sınavlarının şaibeli olup olmadığına yönelik bilgileri bu kurumlara ileteceği, kurumların da verilen bilgilere göre bu kişilerin memuriyetlerinin düşürülüp düşürülmeyeceği hakkında karar vereceği düşünülüyor.

Kamudanhaber.com sitesi olarak konu ile ilgili düşüncemiz 2010 KPSS Sınavında Kopya Çekmiş kişilerin Memurlula ilişkilerinin kesileceği yönünde.Açılan Mahkeme Sonucunda bu durumda olan kişilerin memurlukla ilişkileirinin kesilmesini diğer ataması gerçekleştirilenlerin ise görevlerine devam edeceği yönündedir.

KAMUDANHABER.COM

Bu yazının tüm hakları kamudanhaber.com'a aittir. "www.kamudanhaber.com" biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal takip yapılacaktır. ©