Güncel

2024 Asgari ücret görüşmeleri başlıyor: İlk toplantı yarın

2024 yılında uygulanacak asgari ücretin belirlenme süreci, yarın yapılacak toplantı ile resmen başlıyor. Ücretin tespiti için işçi, işveren ve hükümet temsilcilerini bir araya getiren komisyon, ilk adımını atacak.

Abone Ol

Her yıl Aralık ayında bir araya gelen Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu yıl da geleneksel toplantısını gerçekleştirmeye hazırlanıyor. Komisyon, işçi kesimini temsil eden Türk-İş Sendikası, işveren kesimini temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve hükümet adına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı üyelerinden oluşuyor. Yarınki toplantıda, 2024 yılında uygulanacak asgari ücret miktarı üzerine tartışmalar başlayacak.

Toplantı Takvimi

Komisyon, ilk toplantısını yarın yapacak ve bu toplantıda somut bir rakam üzerinde durulması beklenmiyor. Asgari ücretin belirlenmesine yönelik süreç, Aralık ayının son haftasına kadar devam edecek ve toplamda dört toplantı gerçekleştirilecek. Son toplantı 27 Aralıkta yapılacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni asgari ücreti kamuoyuna duyurması bekleniyor.

Beklenen Tek Zam

Son yapılan açıklamalara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, 2024 yılı için asgari ücrete tek bir zam yapılacağını ifade ettiler.