Güncel

2024 Yılı İçin Asgari Ücret Hesapları Yapılmaya Başlandı! Asgari Ücretle İlgili İki Ayrı Rakam Öne Çıkıyor

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte asgari ücret konusunda rakamlar konuşulmaya başladı. Asgari ücret belirleme komisyonu Aralık ayında toplanmaya başlayacak. Her yıl olduğu gibi bu yılda enflasyon rakamlarının etkili olması bekleniyor. Enflasyon rakamlarına göre asgari ücretin ne kadar olması bekleniyor? Detayları haberimizde...

Abone Ol

Geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, vatandaşların refahını en üst düzeye çıkarmak amacında olduğunu söyledi ve açıklamalarına "Bu bağlamda enflasyonun getirmiş olduğu yükü azaltmak hepimizin ortak hedefidir. Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu da sizinle paylaşmak isterim. Gerek sizlerle gerek işçilerimizin temsilcisi konumundaki konfederasyonlarla istişare içinde olacağız. Bu süreçte de karşılıklı anlayış ve işbirliğini teşvik etmeye davet edeceğiz" şeklinde devam etmişti.

Açıklanan Orta Vadeli Program'a göre yıl sonuna kadar yüzde 65 enflasyon öngörüsü bulunuyor. 6 aylık enflasyon tahminleri ise yüzde 37,76 civarında ve buna göre hesaplanan asgari ücret 15 bin 707 TL olarak hesaplanıyor. İkinci bir seçenek; 6 aylık memur zammı yani yüzde 49,46 referans alınırsa asgari ücret 17 bin 42 TL olacağı tahmin ediliyor. Birde refah payı da ilave edilirse bu rakamların daha da artması mümkün.