261 Bin Polise İkramiye Sürprizi

261 Bin Polise İkramiye Sürprizi...Kamudanhaber.com Özel Haberimiz...

Abone Ol

15 Temmuz gecesi en büyük kayıplardan biri Özel Harekat polislerinde yaşanmıştı. Emniyet Müdürlüğü darbe girişiminde 54 özel harekat polisi ve 62 personelini şehit vermişti. Vatan millet aşkı ile darbecilere karşı duran polislere büyük bir sürpriz geldi.

Polis Teşkilatına FETÖ Ödülü Geliyor

Hükümet, toplamda 261 bin polis memuruna FETÖ ödülü verme kararı aldı. Karar kapsamında polislere 16 – 24 maaş arası ödül ödemesi gerçekleştirilecek. FETÖ ödülü adı altında gerçekleştirilen görüşmeler Emniyet Genel Müdürlüğü Taltif Komisyonu tarafından ele alındı. Gerçekleştirilen toplantıda komisyon üyelerinin tüm polis teşkilatı çalışanlarına ödül verilmesi önerisinde bulunduğu öğrenildi.
Üyelerden gelen önerinin üzerine darbe girişiminin yoğun olarak Ankara ve İstanbul’da yaşandığı ve burada görevli polislere ödül verilmesi teklif edildi. Önerilerin her biri ayrı ayrı değerlendirilirken, Taltif komisyonu üyesi olan emniyet Müdürlerinin yaşanan kalkışmada tüm Türkiye’de görevli polislerin görev altığının belirtildiği ve bu nedenle ödülün sadece Ankara ve İstanbul ile sınırlı kalmaması ve tüm Türkiye’de görevli tüm rütbelere uygulanmasının talep edildiği ifade edildi.

Polis Ayrımı Yapılmadan Herkese Ödül Verilecek

Komisyon üyelerinin görüşmelerinden çıkan sonuç tüm polis memurlarına ödül verilmesi yönünde olurken, son kararı Efkan Ala ve Cemalettin Lekesiz’in vereceği öğrenildi. Eğer karar onaylanırsa her rütbeden polise maaş ödülü verilecek. Verilen ödüller çıplak maaş üzerinden hesaplanırken, kıdemlere göre ödül miktarının farklılık göstereceği, kıdemle orantılı olarak ödül miktarını artacağı belirtildi. Kararın ardından toplamda 261 bin polisin maaş ödülünden faydalanacağı açıklandı.