1 Ocak 2025 itibarıyla, e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamalarına dahil olmayan mükellefler tarafından düzenlenen faturaların vergiler dahil toplam tutarı 3 bin lirayı geçtiğinde, 1 Ocak 2026'dan itibaren fatura tutarına bakılmaksızın e-arşiv faturası düzenlenmesi zorunlu hale getirildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından hazırlanan "Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ", Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Elektronik Ortamda Bilgi Doğrulama

Tebliğle birlikte, vergi mükelleflerinin kullandığı ancak henüz elektronik belge olarak düzenlenemeyen gider pusulasının elektronik ortamda düzenlenmesi kolaylaştırıldı. Tarafların ıslak imza yerine, bilgilerini elektronik ortamda ya da iletişim araçlarıyla doğrulaması sağlanacak. Aynı şekilde, elektronik ortamda düzenlenebilen müstahsil makbuzunun da aynı doğrulama yöntemleriyle düzenlenmesi mümkün olacak.

Bahçeli'den sert mesajlar: Ülkücülüğümüzü sorgulayanlara dava aşkımızı sadaka olarak veririz Bahçeli'den sert mesajlar: Ülkücülüğümüzü sorgulayanlara dava aşkımızı sadaka olarak veririz

E-İrsaliye ve E-Dekont Düzenleme İmkanı

Finansman ve tasarruf finansman şirketleri ile ödeme kuruluşları ve elektronik para kuruluşlarına, banka ve sigorta muameleleri vergisine tabi işlemleri için e-dekont düzenleyebilme imkanı getirildi.

Yeni Vergi Güvenliği Uygulamaları

Vergi güvenliğini artırmak amacıyla, inşaat demirinin üretim ve ithalat aşamalarından yapı müteahhitlerine teslimine kadar tüm süreçlerin elektronik ortamda izlenmesi için kurulan İnşaat Demiri İzleme Sistemi'ne katılma zorunluluğu olan mükelleflerden, brüt satış hasılatı 1 milyon liranın üzerinde olanlar, e-irsaliye uygulamasına dahil olmak zorunda olacak.