Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, yerel seçim sonuçlarına yapılan itirazları değerlendirdi ve AKP ile DEM Parti'nin 2'şer, CHP ve MHP'nin ise 1'er itirazının kabul edildiğini açıkladı. Yener, seçimlerin yenileneceği 4 yerin belirlendiğini ve 2 Haziran'da gerçekleştirileceğini ifade etti.

Bayram sürecinde dahi çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Yener, 31 Mart'taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlarına yapılan itiraz sürecini yakından takip ettiklerini dile getirdi. Olağan itiraz sürecinin dün itibarıyla sona erdiğini ve olağanüstü itiraz sürecinin ise 14 Nisan Pazar günü tamamlanacağını hatırlattı.

Her seçim döneminin kendi özel koşullarını içerdiğini vurgulayan Yener, 2019'daki itiraz süreci ile 2024'teki itiraz süreci arasında önemli bir fark olmadığını ifade etti. İllere göre farklılıklar olabileceğini belirten Yener, sürecin şu ana kadar normal seyrinde ilerlediğini belirtti.

Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı? Gram Altın Rekor Kırdı! Almalı mı, Satmalı mı?

Yener, "4 Partinin 6 İtirazı Kabul Edildi" açıklamasında bulunarak, AK Parti'nin 2 yerde, CHP'nin 1 yerde, MHP'nin 1 yerde ve DEM Parti'nin 2 yerdeki itirazlarının kabul edildiğini aktardı. Sürecin devam ettiğini ve bugün saat 14.00'te YSK'nın toplanacağını belirtti.

Olağanüstü itiraz koşullarının yasada yer aldığını belirten Yener, siyasi partilerin genel merkezlerinin YSK'nın kararlarının yasal koşullarda yeniden incelenmesini talep ettiğini ifade etti.

Son olarak, yapılan itirazların kabul edilmesi nedeniyle Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesi, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesi, Edirne'de bir belde ve Sivas'taki bir seçim bölgesinde seçimlerin yeniden yapılacağını duyurdu. Seçimlerin, seçim takvimi çerçevesinde 2 Haziran'da gerçekleşeceğini belirtti.