Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 18 Eylül tarihinde 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınının kamu kurumlarına atanacağını açıkladı. Göktaş, Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gazileri ziyaret ederek, onlarla yakından ilgilendi.

Hastane ziyareti sırasında gaziler tarafından karşılanan Bakan Göktaş'a, gaziler tarafından çiçek takdim edildi. Gazilerle samimi bir ortamda sohbet eden Göktaş, bir gazinin bebeğini kucağına alarak sevgi gösterisinde bulundu.

Altyapı yatırımlarına öncelik verilecek, yeni proje alınmayacak Altyapı yatırımlarına öncelik verilecek, yeni proje alınmayacak

Gazilere olan minneti dile getiren Göktaş, Bakanlık olarak gazilerin ve şehit yakınlarının her zaman yanında olduklarını vurguladı. Ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarına yönelik hakların genişletilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Göktaş, kamuya atanacak 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakını ile ilgili olarak, "Bugüne kadar yaklaşık 50 bin şehit yakını, gazi ve gazi yakınımız kamuya atandı. 19 Eylül Gaziler Günü'nden önce, 18 Eylül'de 729 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuya atayacağımızı duyurmak istiyorum. Bu atamanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Bakan Göktaş, ziyaret boyunca gazilerin ve yakınlarının taleplerini dinlediklerini belirterek, "Her zaman şehitlerimizin emanetlerine ve gazilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz," dedi.