Güncel

9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi

Ankara merkezli 9 ilde kamuyu zarara uğrattığı belirlenen bir çeteye yönelik operasyonda 33 kişi yakalandı.

Abone Ol

Ankara merkezli 9 ilde kamuyu zarara uğrattığı belirlenen bir çeteye yönelik operasyonda 33 kişi yakalandı. Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, resmi belgede sahtecilik ve Noterler Kanunu'na muhalefet suçlarına yönelik kapsamlı bir çalışma yürüttü.

Operasyon kapsamında, 242 aracın sahte belge düzenlenerek TSE ve diğer aracı kurumlara gitmeden tescil işlemlerinin yapıldığı tespit edildi. Bu işlemlerden maddi kazanç sağlayan şüphelilere yönelik Ankara merkezli 9 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda, aralarında noter katiplerinin de bulunduğu 33 kişi yakalandı.

Çete üyelerinin mağdurlara sosyal medya üzerinden ulaştığı ve şüphelilerin çekici, okul ve kamu servisi, kamyonet gibi araçları tadilat yapmadan sahte evraklarla ruhsat çıkararak trafiğe soktukları anlaşıldı. Yakalanan noter katiplerinin ise usulsüz sahte belgelerle araçlara ruhsat çıkardıkları ve sistem üzerinden sorgulandığında bir aracın aynı gün içerisinde üç farklı ilde tescil işlemlerinin yapıldığı belirlendi.

Şüphelilerin iş yerleri ve evlerinde yapılan aramalarda sahte evrak, seri tadilat belgesi, kayıt belgesi, dijital materyal ile ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Bu operasyon, kamuyu zarara uğratan suç şebekelerine karşı yürütülen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Yakalanan şüphelilerin adli işlemleri devam ederken, emniyet güçlerinin bu tür suçlara karşı operasyonlarını sürdüreceği belirtildi.