ABD'de yıllık enflasyonun beklenenden düşük gelmesi, para ve emtia piyasalarında dalgalanmalara neden oldu. İşte altın, dolar, euro ve sterlindeki son durum...

DOLAR: ABD'de enflasyon verisinin etkisiyle dolar değer kaybetti. Dolar/TL paritesi 28,6293 liradan alıcı bulurken, düşüş eğiliminde olduğu gözlemleniyor.

EURO: Euro, enflasyon verisinin ardından toparlandı ve dolar karşısında değer kazandı. Euro/TL paritesi 30,9319 liradan alıcı buluyor ve yüzde 1 civarında primle işlem görüyor.

STERLİN: Sterlin de dolar karşısında değer kazanarak alıcı buluyor. Sterlin/TL paritesi 35,5255 liradan işlem görüyor.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

ALTIN: Altın, enflasyon verisiyle birlikte hafif bir primle işlem görüyor. Ons altın gün içinde en yüksek 1959 doları gördü, şu sıralar 1955 dolardan işlem görüyor. Gram altın ise gün içinde en yüksek 1803 lirayı gördü ve şu sıralar 1800 liradan alıcı buluyor.

ABD'deki enflasyon verisinin piyasalarda yarattığı dalgalanmalar, yatırımcıların döviz ve değerli metallerdeki hareketlilikleri yakından izlemelerine neden oldu. Özellikle altın, enflasyon ve döviz kurlarındaki değişikliklere duyarlı olarak değer kazanma eğiliminde.