ABD güçleri, PKK/YPG'nin kontrolündeki Haseke ilinden, İran destekli grupların temas hattı olan Fırat Nehri yakınındaki üslerine 700 PKK/YPG'li teröristi sevk etti. Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, ABD güçleri, Haseke'deki Robarya, Rümeylan ve Şeddadi üslerinden, Fırat Nehri'nin yakınındaki Koniko ve Ömer petrol sahası üslerine teröristleri taşıdı.

Ayrıca, ABD güçleri Haseke'deki üslerden 70 araçlık bir askeri konvoy gönderdi. Bu konvoyda kapalı mühimmat kasaları ve Humvee tipi zırhlı araçlar yer aldı.

Dün, ABD güçleri Irak’tan Haseke ilindeki Rümeylan üssüne 4 helikopterle personel taşıdı.

Eğitim öğretime hazırlık ödeneği kaç TL oldu ne zaman yatacak? Eğitim öğretime hazırlık ödeneği kaç TL oldu ne zaman yatacak?

ABD'nin Suriye'deki Varlığı
ABD, Ekim 2019'da Barış Pınarı Harekatı sırasında harekat bölgesindeki üslerini boşaltmıştı, ancak petrol sahaları çevresinde varlık göstermeye devam etti. PKK/YPG'ye desteğini sürdüren ABD güçleri, Haseke, Rakka ve Deyrizor illerinde örgüt işgalindeki bölgelerde birçok üs ve askeri noktada bulunuyor. Washington, PKK/YPG'nin kontrolündeki petrol sahalarındaki üs ve noktalara sürekli takviye gönderiyor.