Şubat ayındaki bu artış, Ağustos 2023'ten bu yana kaydedilen en yüksek aylık artış olarak dikkat çekiyor. Piyasa analistleri, üretici fiyatlarının aylık bazda yalnızca %0,3 artacağını tahmin ederken, gerçekleşen %0,6'lık artış bu beklentileri aştı. Ocak ayında da ÜFE, %0,3 artış göstermişti. Yıllık bazda ise üretici fiyatlarının %1,6 artması, piyasa tahminlerinin oldukça üzerinde bir oran olarak kayıtlara geçti. Ocak ayında yıllık bazdaki artış oranı %1 olarak gerçekleşmişti.

Aa Finans In Ocak Ayi Enflasyon Beklenti Anketi Sonuclandi

Çekirdek ÜFE de beklentileri aştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kabine Sonrası Açıklama: Enflasyonun Ateşi Düşüyor

Değişken gıda ve enerji fiyatlarını hariç tutan çekirdek ÜFE, şubatta aylık bazda %0,3 ve yıllık bazda %2 artarak, piyasa beklentilerinin üzerinde bir performans sergiledi. Ekonomistler, çekirdek ÜFE'nin aylık bazda %0,2 ve yıllık bazda %1,9 artacağını öngörmüştü. Ocak ayında çekirdek üretici fiyatlarında aylık bazda %0,5 ve yıllık bazda %2'lik bir artış gerçekleşmişti.