Güncel

Abdülkadir Selvi: Kılıçdaroğlu’nun yerel seçimlerde ittifak kurması sıkıntıya girdi

Seçimlerin kaybedilmesinin ardından CHP'de başlayan tartışmaları Hürriyet'teki köşesine taşıyan Abdülkadir Selvi, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Kılıçdaroğlu arasında ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerinden önce yapılan protokolün yerel seçimde muhalefetin ittifak yapmasını riske soktuğunu söyledi.

Abone Ol

Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ ile yaptığı gizli protokol karşılığında seçimlerin kazanılması halinde  İçişleri Bakanlığı ve iki bakanlığı vereceğinin ortaya çıkması büyük tartışmalara neden oldu.

6'lı masa liderlerinden gizli yapılan söz konusu protokolün Mart 2024'te yapılması planlanan yerel seçimler için muhalefetin ittifak yapmasını zorlaştırdığını söyleyen Abdülkadir Selvi, şunları kaydetti:

"CHP’den ve 6’lı Masa liderlerinden gizli olarak yapılan bu anlaşmanın iki sonucu oldu.Kılıçdaroğlu’nun siyasetteki en büyük başarısı, her biri farklı bir uçta olan 6’lı Masa’yı bir araya getirmesiydi. Ümit Özdağ ile gizli anlaşma Kılıçdaroğlu’na olan güveni sarstı. Derin bir aldatılmışlık duygusunun yaşanmasına neden oldu.

Yerel seçim öncesinde CHP’nin en büyük umudu yine ittifak. Kılıçdaroğlu, “6’lı değil, yeri gelirse 16’lı da 26’lı da masa kurarım” demişti. Kılıçdaroğlu’na güven sarsıldığı için yerel seçimlerde ittifak kurulması sıkıntıya girdi."