Avrupa Komisyonu, sigara ve elektronik sigaralara yönelik yeni düzenlemeleri genişletmeyi planlıyor. Bu kapsamda, ısıl tütün ürünleri ve elektronik sigaralar gibi nikotin içeren veya içermeyen ürünlerin kullanımını, açık alanlarda da yasaklayacak öneriler gündemde. Özellikle kamuya açık alanlar, iş yerleri ve toplu taşıma araçlarında pasif içiciliği azaltmayı hedefleyen bu öneriler, mevcut sigara yasaklarını daha kapsamlı hale getirecek.

Uzmanlar açıkladı: Konut almanın tam zamanı! Fiyatlar düşüyor, satış rakamları artıyor... Uzmanlar açıkladı: Konut almanın tam zamanı! Fiyatlar düşüyor, satış rakamları artıyor...

2009 yılında kabul edilen mevcut yönergeler, kapalı alanlarda sigara içmeyi yasaklıyordu ve bu yasakların genişletilmesi planlanıyor. Yeni öneriler, restoranlar, barlar, kafeler gibi mekanlarla bağlantılı açık alanlar; balkonlar, teraslar ve otobüs durakları gibi yerlerde sigara ve e-sigara kullanımını yasaklamayı amaçlıyor. Ayrıca, hastaneler ve huzurevleri gibi kamusal alanlarla ilişkili dış mekanlarda da sigara içmek yasaklanacak.