Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, karnelerin dağıtılmasının ardından düzenlenen yıllık değerlendirme basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, yeni eğitim döneminde öğrenci ve velileri bekleyen değişiklikleri anlattı.

Örgün Eğitimin Önemi Vurgulandı

Bakan Tekin, Etimesgut Şehit Yasin Kendircioğlu Ortaokulunda yapılan basın toplantısında, öğretmenlere ve öğrencilere sağlıklı ve mutlu bir tatil dileğinde bulundu. Gelecek yıl itibariyle eğitim sisteminde köklü değişiklikler olacağını belirtti.

Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı Nuri Alço Ev Sahibiyle Mahkemelik Oldu: Ödediği Kira Şaşırttı

12 yıllık zorunlu eğitim ve çocukların aileleri ile kaliteli vakit geçirmesi konularında tavsiyelerde bulunan Tekin, sınıf tekrarı konusunda sosyal medyada yanlış bir algının olduğunu ifade etti. Bakan Tekin, "Çok marjinal bir tablo ile karşı karşıya değiliz ki," diyerek sınıf tekrarının endişe edilecek bir durum olmadığını belirtti.

"Amacımız Örgün Eğitimi Teşvik Etmek"

Bakan Tekin, açık lise kavramını açıklayarak örgün eğitimi teşvik eden ifadelerde bulundu. "Amacımız çocukların örgün eğitimine devam etmesini sağlamak," dedi. Yaz aylarında yapılan düzenlemelere de dikkat çekerek, örgün eğitimin önümüzdeki yıllarda daha fazla önem kazanacağını belirtti.

Dershanelere Yönelik Denetimler Artacak

Okul dışındaki eğitim kurumlarına yönelik denetimlerin artacağını belirten Bakan Tekin, "Takipteyiz. Çocuklarımızın oralara gitmesini istemiyoruz. Denetlemelerimiz devam ediyor ve çocuklarımızın oralara gitmemeleri için elimizden gelen tedbirleri alacağız," dedi.

Dershanelerin yasa dışı olduğunu ve bakanlık olarak denetlenmediklerini vurgulayan Tekin, "Örgün öğretim çağındaki çocuklarımızın devam edeceği bir yapı yok. Bunlar demek ki illegal. Onların niteliği ile ilgili bakanlık olarak kefil olmadığımız, denetlemediğimiz bir süreç var. Çocuklarımızın oralara gitmesini o yüzden istemiyoruz. Gitmemeleri için de elimizden gelen tedbiri alacağız," ifadelerini kullandı.