Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, toplumda yankı uyandıran Engin ve Dilan Polat çiftinin tutuklanmasına ve hakkındaki iddialara açıklık getirdi. Bakan Tunç, yapılan incelemelerde çiftin finansal işlemlerinde şüpheli bulgular tespit edildiğini belirtti ve sürecin adil bir şekilde ilerlediğini bildirdi. Soruşturma neticesinde ortaya çıkacak iddianame ile suçlamaların ne olacağının anlaşılacağını dile getirdi.

Operasyon Detayları ve Gözaltındakiler

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyon kapsamında, Polat ailesine yönelik pek çok detay gün yüzüne çıktı. 17 şüpheli kişinin gözaltına alındığı operasyonda, çeşitli belgelere ve yüklü miktarda nakit paraya el konuldu. Şirket ortaklarından birinin evinde bulunan yüklü miktar para ve diğer şahısların evlerinde ele geçirilen deliller, soruşturmanın derinliğini gözler önüne seriyor.

Mali İncelemeler ve Tedbirler

MASAK tarafından yapılan analizler, Polat ailesinin ve ilişkili şirketlerin mal varlıklarına yönelik tedbirlerin uygulanmasına yol açtı. Yapılan iddialara göre, 200 milyon lira tutarında sahte fatura yöntemiyle gayrimenkul şirketine para aktarımı yapıldığı ve bu durumun polis ekiplerince detaylıca incelendiği ortaya çıktı. Aileye ait araçların ise sergilendiği ifade edildi.

9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi 9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi

Gözaltındaki Şüpheli Sayısında Artış

Yürütülen operasyonlar neticesinde gözaltına alınan kişi sayısı 24'e ulaştı. Son bilgilere göre, yeni gözaltına alınan şüphelilerle birlikte soruşturma kapsamında inceleme altındaki kişi sayısı 34'e yükseldi. Gözaltında bulunan kişilerden bazılarının ifade işlemlerinin tamamlandığı bilgisi de paylaşıldı.