Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları Türk Hava Yolları'ndan Yeni Kampanya: Ucuz Biletler ve Avantajlı Uçuş Rotaları

Bakan Tunç, 21 yılda gerçekleştirdikleri reformlarla ceza infaz sistemini uluslararası standartlara uygun hale getirerek, insan onuruna saygı temelinde bir yapı oluşturduklarını belirtti. Fiziki şartları yetersiz olan 392 cezaevini kapatmış ve insan ihtiyaçlarına uygun yeni ceza infaz kurumları oluşturmuştur.

Bakan Tunç'un açıklamalarına göre, Adalet Halk Kütüphaneleri projesi, cezaevlerinde kalan vatandaşların insani standartlarını yükseltmeyi amaçlamaktadır. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da kütüphanelerin toplumsal bir iş birliği aracı olduğunu vurgulayarak, Adalet Bakanlığı ile stratejik bir iş birliği içinde olduklarını ifade etti.

Bu kapsamda, Adalet Halk Kütüphaneleri'nin 81 ildeki Halk Kütüphaneleri ile iş birliği yaparak cezaevlerinde kalan hükümlü ve tutuklulara 23 milyon yayına kolay erişim sağlandı. Ayrıca, görme engelli hükümlü ve tutuklular için sesli kitaplar da kullanıma sunuldu.

Adalet Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlığı arasında imzalanan protokoller çerçevesinde, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Adana, Kayseri ve Elazığ'da 8 Adalet Halk Kütüphanesi açıldı.Adalet Bakanı Tunç, cezaevlerindeki kütüphane ve kitaplıklarda 2023 itibarıyla 1 milyon 480 bin 756 kitap bulunduğunu, halk kütüphanelerine kayıt yapan hükümlü ve tutuklu sayısının 132 bin 608 olduğunu ve bu süreçte 1 milyon 953 bin 333 kitap okunduğunu açıkladı. Bu adımların, hükümlü ve tutukluların topluma kazandırılması ve kültürel gelişimine katkı sağlanması amacıyla atıldığı ifade edildi.