KPSS'siz işçi alımına büyük ilgi

Adalet Bakanlığı, İŞKUR’un internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, KPSS şartı olmadan işçi alımı yapılacağını duyurdu. Bu kapsamda, Toplum Yararına Programlar (TYP) kaldırılmış olup, artık sadece acil durumlarda bu program kapsamında alımlar gerçekleştirilecek. Bakanlık, işçi ihtiyaçlarını ise İşbaşı Eğitim Programı (İUP) üzerinden karşılayacağını bildirdi. Başvurular, İŞKUR’un esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başladı.

Başvuru şartları nelerdir?

İşçi alımı için belirlenen başvuru şartları şu şekildedir:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • 18 yaşını doldurmuş olmak,
  • İŞKUR’a kayıtlı olmak,
  • Yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olmak,
  • Son bir yıl içinde iş alımını gerçekleştiren kurum veya yan kuruluşlarında çalışmamış olmak,
  • Başvuru tarihinden önceki son bir ay içinde sigortalı olarak bildirilmemiş olmak,
  • 5510 sayılı Kanun’un 4. veya 5. maddesi kapsamında sigortalı olmamak,
  • Hane gelir şartını sağlamak,
  • Daha önce herhangi bir işgücü veya işsizlik sigortası programından yararlanmamış olmak.

Bu şartları taşıyan adaylar, İŞKUR’un resmi web sitesi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek.

Kurumlar Vergisi’nde yeni dönem başlıyor! Önemli değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı Kurumlar Vergisi’nde yeni dönem başlıyor! Önemli değişiklikler Resmi Gazete’de yayımlandı

İlk alım Rize için, diğer iller sırada

İlk aşamada Rize Personel Eğitim Merkezi bünyesine işçi alımı yapılacağı duyurulurken, yakın zamanda diğer iller için de ilanların yayımlanması bekleniyor. İş arayan vatandaşlar, bu fırsattan yararlanmak için başvurularını elektronik ortamda kolaylıkla yapabilecek. Bakanlığın ilerleyen günlerde farklı şehirlerdeki ihtiyaçları doğrultusunda yeni alım duyuruları yapması planlanıyor.

Maaş ne kadar?

İŞKUR tarafından yapılan açıklamaya göre, İUP kapsamında çalışacak işçilere günlük 566,73 TL cep harçlığı ödenecek. 2024 yılı için belirlenen bu miktar, katılımcıların programa katıldıkları günler üzerinden hesaplanacak. Ayrıca, işçilerin sigorta primleri de devlet tarafından karşılanacak.

Başvuru nasıl yapılır?

Başvurular, İŞKUR’un esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden online olarak yapılmaktadır. İlk alımlar Rize'de başlarken, diğer illere ilişkin alımların kısa sürede başlayacağı duyuruldu. Başvuru yapmak isteyen vatandaşların İŞKUR sistemine kayıtlı olmaları gerekiyor. Sistemdeki ilanları takip ederek, uygun koşulları taşıyan adaylar başvurularını tamamlayabilir.