Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana, dünyadaki sıcaklık rekorlarına katılarak, mevsim normallerinin üzerindeki hava sıcaklığıyla dikkat çekiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre kentte, gölgede 42,2 derece sıcaklık ölçüldü; ancak park ve bahçelerdeki termometreler 52 dereceyi gösterdi. Bu yoğun sıcaklık, hayatı olumsuz etkilerken, vatandaşlar yaratıcı yöntemlerle serinlemeye çalışıyor.

Gençler, sıcak hava dalgasından kaçmak için sulama kanallarına akın etti ve burada yüzerek serinlemeye çalıştı. Ancak maalesef, her yıl birçok gencin boğulduğu kanalda ölümüne serinlemeye çalışanlar tehlikeli bir durum oluşturdu. Bazı çocukların söyledikleri esprili cümleler ise gülümsemelere neden oldu.

Besiciler de koyunlarına karşı ilginç ve etkili bir çözüm buldular. Adanalı besici Zafer Oğuz, sıcaktan etkilenen koyunlarını serinletmek için buzlu su kullanmaya başladı. Hayvanlarının içtiği suya buz katarak koyunlarını serinleten Oğuz, ayrıca hortumla hayvanlarını tek tek yıkadı. Buzlu suyla serinleyen koyunlar, sıcak hava koşullarına daha iyi uyum sağlamakta yardımcı oluyor.

Zafer Oğuz, konuyla ilgili açıklamasında, "Son 1 haftadır sıcaklıklar inanılmaz derecede arttı. Öncelikle çatıdaki çinkoyu söktürdüm. Sonra da günde 2-3 kez hayvanları yıkatmaya başladım. Yoksa hayvanlar burada sıcaktan çatlayarak ölür. Sıcaklarla bu şekilde başa çıkıyoruz." dedi.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Birçok besicinin aynı uygulamayı yaptığını belirten Oğuz, "Ben yıllardır böyle bir sıcak görmedim. İlk kez bu sene çatıdaki çinkoyu sökmek zorunda kaldım. Bütün meslektaşlarım şu anda hayvanlarını yıkıyor. Eğer yıkayıp hayvanları serinletmezlerse hayvanlar ölür. Dışarıda insanlar zor duruyor. Bu hayvanlar ne yapsın? Onlara bakmak zorundayız." şeklinde ifadeler kullandı.