Adıyaman'da veliler, çocuklarını bıraktıkları kreşin eski çalışanından aldıkları mesajlar ile dehşete düştü.

Heniye'nin şehit olması nedeniyle Türkiye'de 1 günlük yas ilan edildi Heniye'nin şehit olması nedeniyle Türkiye'de 1 günlük yas ilan edildi


Merkeze bağlı Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan Doktorum Kreş ve Gündüz Bakım Evi'nin eski çalışanı, velilere kreşte yaşanan insanlık dışı muamelelerin videolarını attı.

Aw259101 01 Iyrg

İsmi öğrenilemeyen görevli, kreş çalışanları arasında kurulan mesaj grubuna ait yazışmaların ekran görüntülerini çocukların ailelerine gönderdi.


KREŞ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR


Görüntüleri izleyen aileler, Adıyaman Adliyesi Cumhuriyet Başsavcılığı'na kreş hakkında suç duyurusunda bulundu.

Aw259101 04 Gyow

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kreş hakkında soruşturma başlatıldı.


ÇOCUKLARI YAĞMUR ALTINDA BEKLETTİLER


İlgili kurum görevlilerinin denetim için kreşe geldikleri esnada bazı çocukların kreş görevlileri tarafından yağmurlu havada kreşin çatısına çıkarılıp denetime gelen görevlilerin kreşten ayrılana kadar yağmur altında bekletildiği iddia edildi.

Aw259101 02 Jpb2

Aynı zamanda çok sayıda çocuğun bir odada çarşaflara sarılı şekilde yerde iç içe yatırıldığına ait görüntülerin ortaya çıkması da velilerin tepkilerine neden oldu.


KANITLAR SAVCILIĞA VERİLDİ


Mesajlaşmalara ait fotoğraflar ve çocukların kıyafet değişimi esnasında çekilen bazı görüntüleri veliler tarafından Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığına teslim edildi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR


Soruşturmanın ileriki zamanlarda Cumhuriyet Başsavcılığının yürüteceği incelemeler kapsamında netlik kazanacağı öğrenildi.


Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Aw259101 03 WtjjAw259101 06 1Y5L