Türkiye'nin Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanı (AFAD) Yunus Sezer, yeni bir görevle karşımıza çıkıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla 10 Ağustos 2023 tarihinde yayınlanan valiler kararnamesi ile Yunus Sezer, Edirne Valiliği'ne atandı. Bu atama ile birlikte Sezer, AFAD Başkanlığı görevinden ayrılarak Edirne Valisi olarak hizmet vermeye başlayacak.

Yunus Sezer, 10 Nisan 1978 tarihinde Erzurum'un İspir ilçesinde dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını Erzurum'da tamamladıktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olmuştur. 2001 yılında kaymakam adayı olarak mesleğe başlayan Sezer, kariyeri boyunca çeşitli görevlerde bulunmuştur.

9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi 9 İlde Yapılan Operasyonla Kamuyu Zarara Uğratan Çete Çökertildi

Sezer'in kariyerindeki en son büyük görev, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) pozisyonuydu. 11 Eylül 2021 tarihinde bu göreve atanan Sezer, ülkedeki afet ve acil durum yönetimine liderlik etmiş, bu alandaki önemli çalışmalara imza atmıştır. Ancak yeni atama kararı ile Sezer, bu görevini bırakarak Edirne Valiliği'ne getirilmiştir.