AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı), 11 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak nedeniyle "turuncu kod"lu uyarıda bulunduğunu duyurdu. Kastamonu, Sakarya, Bartın, Karabük, Bolu, Kocaeli, Zonguldak, Düzce, Sinop, Samsun ve Ordu olmak üzere toplamda 11 il, "turuncu kod" ile yağış uyarısı yaptı.AFAD'ın internet sitesinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden gelen bilgilere dayanarak yapılan değerlendirmeler sonucunda, bahsedilen iller için "turuncu kod"la yağış uyarısı yapıldığı belirtildi. Ayrıca, uyarı verilen illerdeki valilikler ve muhtarların bilgilendirildiği ifade edildi.

Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor Ev Sahipleri 'Faiz' İçin Ev Satıyor, Kiralık Ev Bulmak Zorlaşıyor

Düzce, Kastamonu, Bartın ve Zonguldak illerine, önlem amaçlı ilave personel ve ekipman sevk edildiği açıklamada belirtilirken, ayrıca pazar günü bazı bölgelerde yoğun yağış beklendiği ifade edildi. Zonguldak, Düzce ve Bartın'da yerel olarak şiddetli ve aşırı yağış, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli yağış beklendiği aktarıldı. Aynı zamanda Sinop, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon'da çok kuvvetli, yer yer şiddetli yağışlar olabileceği belirtildi. Diğer illerde ise yerel olarak kuvvetli yağışlar beklenmektedir.

İstanbul, Bursa, Bilecik ve Yalova illeri ise "sarı" kodla yağış uyarısı yapıldı.

Vatandaşlardan sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi