Eylül Enflasyonu için Beklentiler Belli Oldu! Ekonomistlerden Kritik Beklenti Eylül Enflasyonu için Beklentiler Belli Oldu! Ekonomistlerden Kritik Beklenti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Türkiye genelinde sağanak yağışlar için uyarıda bulundu. 2 il için turuncu, 5 il için ise sarı kodlu yağış uyarısı verildi.

AFAD’ın açıklamasına göre, Bartın ve Zonguldak için turuncu, Düzce, Sakarya, Bolu, Karabük ve Trabzon içinse sarı kod uyarısı yapıldı. Ekiplerin teyakkuzda olduğu belirtilirken, turuncu kod uyarısı yapılan illerin vali ve kaymakamlarına bilgilendirme SMS’i gönderildi.

Gece saatlerinden itibaren Düzce çevreleri ile Sakarya’nın doğu, Bolu ve Karabük’ün kuzey kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor. Bartın ve Zonguldak çevrelerinde ise çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar görülecek. Trabzon il genelinde aralıklarla ve yer yer kuvvetli sağanak ile gök gürültülü sağanak tahmin ediliyor.

AFAD, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını önemle hatırlattı. Türkiye Afet Müdahale Planı’nın (TAMP) ilgili gruplarına yeterli sayıda personel ve araçla teyakkuzda olunması talimatı verildi.