Güncel

Ağustosta Sıcaklıklar Mevsim Normallerinin Üzerinde Seyredecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, ağustos ayında Türkiye genelinde beklenen hava durumuna dair önemli bilgiler paylaştı.

Abone Ol

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Murat Acar, ağustos ayında Türkiye genelinde beklenen hava durumuna dair önemli bilgiler paylaştı.

Bu hafta yurdun batı ve güney kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde seyredeceği belirtiliyor. İç kesimlerde ise hafta ortasında gece sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

Kuzeydoğu Kesimlerde Soğuk Hava

Yurdun kuzeydoğu bölgeleri, Rusya üzerinde bulunan soğuk hava dalgasının etkisiyle serinleyecek. İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da da sıcaklıkların mevsim normallerinin altına düşebileceği ifade ediliyor.

Sıcaklık ve Yağış Durumu

Acar, ağustos ayı boyunca genel olarak mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıkların beklenmesine dikkat çekti. Özellikle güneybatı kesimlerde Azor yüksek basıncının etkisiyle Afrika'daki sıcak havaların ülkemize taşınacağı öngörülüyor.

Bu hafta genelinde yağış beklenmediğini belirten Acar, "Ağustos ayı kurak geçiyor, önümüzdeki 1 haftalık periyodun da kurak geçeceğini tahmin ediyoruz." dedi.

Üç Büyükşehirin Hava Durumu

  • Ankara: Mevsim normallerinin üzerinde olan sıcaklıkların 35 dereceye kadar yükselebileceğini belirten Acar, yağış beklenmediğini söyledi.

  • İstanbul: Üç gün boyunca kuzeydoğulu rüzgarlar görülecek ancak fırtına şeklinde olmayacak. İstanbul'da sıcaklıkların mevsim normallerinin 2 ila 4 derece üzerinde seyredeceği belirtilirken, nem oranı nedeniyle hissedilen sıcaklıkların daha yüksek olabileceği uyarısında bulunuldu.

  • İzmir: Bazı ilçelerde sıcaklıkların 40 dereceye kadar çıkabileceği ifade edilirken, kentte sıcaklıkların mevsim normallerinin 4 ila 6 derece üzerinde olacağı belirtildi.