Asgari ücret artışının sonrasında, AK Parti kulislerindeki hareketlilik, en düşük emekli maaşlarına odaklanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, yıl sonu değerlendirmesi kapsamında emeklilerle ilgili bir inceleme yapabileceği ve konunun ilk Kabine toplantısında masaya yatırılabileceği ifade ediliyor. İktidara yakın kaynaklara göre, asgari ücretteki artışın en düşük emekli maaşlarına da yansıtılması beklentisi bulunuyor, ve tahminlere göre bu artışın 10 bin liranın altında olmayacağı, hatta 11-12 bin liraya kadar çıkabileceği konuşuluyor.

Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor Bakan Şimşek: Yeni Vergi Paketi Dar Gelirli Vatandaşı Kapsamıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine enflasyona göre artış yapılacağını belirtmiş ve en düşük emekli maaşının 7 bin 500 lira civarında olabileceğini söylemişti. Yılmaz ayrıca, bu emekli grubunun aylıklarının yılın ikinci yarısında daha belirgin bir artış görebileceğini vurgulamıştı.